Je webcare zonder zorgen uitbesteden - Somention
Wil jij ook jou webcare uitbesteden? Het team van Somention zit klaar. We vertellen je graag meer over jouw webcare uitbesteed bij Somention. Bel ons eens!
webcare
2568
page,page-id-2568,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

Webcare (ook buiten kantooruren)

Maak je geen zorgen meer over jouw online reputatie.

Webcare

 

Wanneer je je profileert via social media, kun je feedback verwachten. Uiteraard zul je veel lovende berichten krijgen, maar er zal ook wel eens een klacht of vraag tussen zitten. Het is nogal een tijdrovende klus om dag in dag uit in de gaten te houden op welke manier je vernoemd wordt online en daar ook nog eens adequaat op te reageren. Maar als je niet reageert, kun je de verkeerde boodschap afgeven. Daarom heeft Somention de dienst Webcare in het leven geroepen. Dan hoef jij je geen zorgen meer te maken over jouw online reputatie. Met OBI4WAN als technology partner houden we alle online platformen in de gaten, zoals klacht.nl, nieuwspagina’s, blogs en vanzelfsprekend Facebook, Twitter en Linkedin.

webcare-social-media-monitoren
misvattingen social media

Webcare is geen 9-17 taak

Sinds 2015 werkt ons webcareteam ook in de avond en het weekend. Hiermee spelen we in op de groeiende vraag van klanten om buiten kantooruren service te bieden aan hun online community.

Met de verschuiving van traditionele kanalen naar online- en social mediakanalen ziet Somention klantcontact via social media ook toenemen. Er vindt in de communicatiebranche een ontwikkeling plaats, waarbij consumenten het moment van interactie bepalen, in plaats van merken.  We zien dat consumenten buiten de kantoortijden het meest actief zijn op sociale netwerken, juist wanneer zij zelf niet aan het werk zijn. Dit wordt bevestigd in een recent onderzoek uitgevoerd door professionele webcaretool OBI4WAN.

Op dit moment verzorgen we in de avond en het weekend de webcare voor o.a. Rotterdam The Hague Airport, Royal Canin, Bayer, BewegenzonderPijn.nl en Bauhaus

Waarom je webcare uitbesteden?

 

Somention zit altijd bovenop jouw social media. We weten altijd wat er gebeurt en wat er gezegd wordt door en over jou. Door jouw webcare uit te besteden bij Somention ben je er zeker van dat jouw fans en klanten altijd gepast antwoord krijgen, zelfs wanneer jij druk bent met andere zaken. Je webcare uitbesteden bij Somention betekent dat er altijd iemand stand-by staat om verschillende situaties direct op te pakken. Hoe lastig of lovend de commentaren ook zijn.

obi4wan-apparaten-webcare-nieuw
whatsapp

Nu ook berichten ontvangen en reageren via WhatsApp

 

Steeds meer organisaties verkennen de mogelijkheden van zakelijke inzet van WhatsApp, voornamelijk op het gebied van webcare als klantenservice. WhatsApp wordt volledig geïntegreerd aangeboden binnen onze webcare tool, er komt dus geen smartphone aan te pas. Zo beheren we vanuit één tool alle binnenkomende berichten, samen met het gehele webcare team.

Jouw webcare is in goede handen bij Somention

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van jouw webcare uitbesteed bij Somention? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. We vertellen je graag alles over de mogelijkheden voor jou. Wij nemen de zorgen van jouw webcare graag uit handen.

MEER WETEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

BLIJF OP DE HOOGTE