Dé hack om jouw Instagram foto’s via je computer te plaatsen

Dé hack om jouw Instagram foto’s via je computer te plaatsen

Inmiddels zijn er wereldwijd zo’n 600 miljoen maandelijks actieve Instagram gebruikers en plaatst een groot deel daarvan regelmatig een kiekje via de app. Instagram is makkelijk in gebruik, maar wanneer je voor je werk – zoals de content managers hier bij Somention – regelmatig foto’s moet bewerken en plaatsen, komen er toch nog veel handelingen bij kijken. Om even een voorbeeld te geven: je maakt een foto met een camera of je mobiele telefoon. Vervolgens zet je deze op de computer om hem te bewerken. De bewerkte foto moet je weer terug zien te krijgen op je mobiele telefoon om hem vervolgens op Instagram te plaatsen. Ben je al moe? Ik wel.

Maar! Sinds afgelopen week heeft de mobiele website een enorme upgrade gekregen. Zo is het nu namelijk mogelijk om foto’s te delen via je browser. In principe kan dat tot nu toe alleen via de browser op je mobiele telefoon, maar aan de hand van de volgende simpele hack post jij binnen 5 minuten foto’s op Instagram via je Macbook. Windows gebruikers moeten het toch echt nog even via hun mobiele app doen.

Open Safari en klik op Safari – Voorkeuren – Geavanceerd.

Schermafbeelding 2017-05-10 om 11.44.50

Onderaan vink je ‘Toon ontwikkel-menu in menubalk’ aan.

Schermafbeelding 2017-05-10 om 11.44.57

Vervolgens zie je boven in je browser de nieuwe tab ‘Ontwikkel’ verschijnen. Klik op Ontwikkel – Gebruikersagent – Safari voor Iphone.

Schermafbeelding 2017-05-10 om 11.45.15

Nu is het mogelijk om vanaf je desktop foto’s te uploaden op Instagram.

Het gaat hier nog om een Lite Versie van de app, waardoor niet alle functies beschikbaar zijn. Zo kun je nog niet gebruikmaken van Instagram filters en kun je alleen een foto selecteren, een titel schrijven en de foto plaatsen. Maar hey, het is al iets, toch?