Social media haken in: vergeet niet te stemmen!

Social media haken in: vergeet niet te stemmen!

Morgen is het weer zover. Nederland trekt massaal naar de stembus toe. Althans, dat is de bedoeling.
Er wordt zeer actief gepromoot door alle partijen, maar ook social media probeert haar gebruikers meer dan ooit naar de stembussen te dirigeren.

Te beginnen bij Facebook. Er zijn altijd mensen die twijfelen of ze wel moeten stemmen. Zij hebben vaak het idee hebben dat ze toch geen invloed kunnen uitoefenen op de politiek of hebben gewoonweg geen zin om in de rij te staan bij het stemlokaal. Daar probeert Facebook deze keer een stokje voor te steken. Op de dag van de verkiezingen, morgen dus, verschijnt bovenaan jouw tijdlijn een melding om naar de stembus te gaan. Dit initiatief komt van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Weet je niet waar jouw dichtstbijzijnde stembureau is? Dan wijst Facebook je graag de weg met een handige routebeschrijving.17155642_1494370087292705_8245567024659984928_n

(Heb jij de typefout al gespot?)

Facebook zal jou niet alleen helpen herinneren om te stemmen, maar ook vragen of jij al hebt gestemd. Met een klik op de knop zien jouw vrienden dit terug in hun tijdlijn. Als zij nog aan het twijfelen waren gaan ze hopelijk na het zien van dit bericht alsnog naar de stembus op 15 maart.

Ook Twitter haakt dit jaar in op de verkiezingen. 15 tot en met 17 maart kun je namelijk gebruik maken van een speciale emoji. De emoji komt tevoorschijn wanneer je gebruik maakt van #ikstem en #gestemd. Met de inzet van deze emoji wil Twitter het toegankelijker maken om gebruikers mee te laten doen aan gesprekken over de verkiezingen via het online kanaal.

Dus, weet jij al op wie je gaat stemmen?