The Social Recap; week 6

The Social Recap; week 6

Vrijdag, pretdag! Een koude week achter de rug, maar waren de social media giganten ook zo ijzig koud in de strijd? Om ieders hart te verwarmen, brengen wij zoals altijd weer alle nieuwtjes en actualiteiten!

 

Sharing Is Caring
Instagram heeft geen regram-knop, en dat gaat het naar alle waarschijnlijkheid ook zo houden. Toch wordt er momenteel een soort light-versie van deze functie getest op Insta HQ, namelijk het toevoegen van posts aan je story.

Voor sommige mensen is 24 uur al een eeuwigheid, maar op het gebied van Stories is het natuurlijk maar een klein tijdslimiet. Zie je bijvoorbeeld een foto die echt bij jouw #travelgoals past, gewoon delen die hap! Zo blijft de foto niet permanent op je profiel staan en hoef je ook niet te frunniken met screenshots en bijsnijden #winning. 

Maar is dat dan niet een ontzettend slechte zet op het gebied van privacy? Ach lieve lezer, daar heeft Instagram allang over nagedacht! Voordat men klakkeloos jouw posts kan delen in een Story, moet je daar eerst in de instellingen groen licht voor geven. Nog niet overtuigd? Doe dan gewoon het slotje op je profiel en klaas is Kees! Houden jullie onze Stories al in de gaten?

Let There Be Emoji’s!
Ieder jaar komen ze weer onze kant op en 2018 is geen uitzondering: nieuwe emoji’s! Het is altijd weer een moment waar we reikhalzend naar uitkijken en dit jaar kunnen we weer een aantal gouden emoji’s verwachten die UNICODE voor ons heeft ontwikkeld. Onder andere een kangoeroe, superheld(in), voet en dronken emoji staan klaar om binnenkort in iedere chat-app gestuurd te worden. Zoals altijd krijgen ook oude emoji’s een makeover, zodat ze ook in deze tijd weer gestuurd kunnen worden. Een van deze zal de skateboard zijn bijvoorbeeld.

Al helemaal enthousiast? Dan zul je toch even moeten wachten. Momenteel zijn de nieuwe emoji’s nog onderdeel van een draft en wordt de definitieve selectie pas in juni bekend gemaakt. Welke zullen het halen volgens jullie?

#betrapt? We hadden je nog zo gewaarschuwd!
Een tijdje terug kondigden we het al aan, maar vanaf vandaag kun je niet meer klakkeloos Stories screenshotten op Instagram. Degene die de story plaatst krijgt namelijk een melding wanneer er een screenshot wordt gemaakt van zijn of haar Story.

Het is een functie die bij Snapchat al zo oud als de weg naar Rome is, maar toch blijft het opmerkelijk dat Instagram hier nu pas mee komt. Als je ‘s werelds grootste fotoplatform bent, kan zo’n functie natuurlijk niet achterblijven. Toch is het niet volledig waterdicht…. 

Somention ging in de leer bij de FBI en kwam tot de volgende ontdekking. Om een screenshot te maken zonder melding, open je de Story, schakel je vliegtuigmodus in en maak je vervolgens de snelle beweging van je vergrendelknop + homeknop. Omdat de telefoon dan niet verbonden is met het internet, kan er geen melding worden verstuurd. Toch is het een handige aanpak in de strijd tegen cyberpesten en zijn jullie bij deze, voor de tweede keer gewaarschuwd!

En de volgende
Live gaan, iets wat in 2017 de social media gemoederen nogal bezig hield. Instagram is hier de koploper in, maar de volgende kandidaat staat alweer klaar: Snapchat.

Waar we eerder in dit artikel een stukje wijdde aan de nieuwste Snap-update, gaat het witte spookje nu een livestream service aanbieden! Toch zit een grote ‘maar’ aan, want het is helaas niet voor de particuliere gebruiker. Met de livestream gaat Snapchat TV-streams aanbieden in de app zelf. De reden hierachter? De Olympische Winterspelen.

Snapchat biedt al jaren online diensten aan van onder andere Vice en Cosmopolitan, maar probeert hiermee de volgende stap te maken. De Olympische Spelen in Zuid-Korea zijn natuurlijk het eerste grote sportevenement van 2018, dus kan het veel nieuwe Snappers binnenhalen. Alleen heeft deze functie een erg groot nadeel, want spam is al gauw geboren. Wat jullie, zouden jullie via Snapchat een stream bekijken?

Nederland Snapt het niet
De update waar we het al sinds eind november over hebben heeft vandaag ook Nederland bereikt en het internet is praktisch ontploft. Alleen wel in negatieve zin, want ook in ons kleine kikkerlandje moeten de Snapchat-gebruikers aan de nieuwe update geloven..

De reacties zijn verre van mild en men smacht naar oudere tijden. Helaas is de update maar lastig ongedaan te maken, maar hier is hoe. Verwijder de app, zet de automatische updates uit, re-download Snapchat en verander je wachtwoord. Ta da! Snapchat wilde met deze update het gat met Instagram verkleinen, maar lijkt de kloof alleen maar groter te hebben gemaakt.

Lees nog eventjes door, want wij hebben een interessante vraag voor je!

Cee Vee
We kennen het allemaal. Het maken van een cv is niet de meest denderende taak, maar gelukkig hebben we daar tegenwoordig LinkedIn voor. Toch kun je niet bij een nieuwe werkgever aankomen met de zin ‘kijk maar op m’n LinkedIn’. Daarom is er een nieuwe extensie voor in je Google Chrome, die in één klik een cv maakt van jouw LinkedIn-profiel: Ceev

Geen gepriegel meer met regeltjes en afstanden, gewoon alles in een keer op een rijtje voor jezelf en misschien wel je toekomstige werkgever. Momenteel kun je kiezen uit vier templates en kun je de layout aanpassen naar hartenwens. De rest doe Ceev namelijk allemaal voor je!

Toch hoor ik je zeggen, lezer: ‘LinkedIn bood dit toch zelf al aan?’. Dat klopt inderdaad, maar deze functie leidde uiteindelijk tot een erg standaard cv. Met Ceev kun je toch met een origineel cv aankomen, wat je toch weer wat meer uit die grijze massa laat springen! Nog een tip: www.canva.com is een handige tool waarbij je je CV visueel nog kan opvrolijken!

Emoties? Emoji’s!
Het zal niet lang meer duren voordat we onze gevoelens definitief zullen uiten in de vorm van emoji’s. Facebook duwt ons alvast in de goede richting door middel van de nieuwste functie Your Emoji.


Ben je aan het feesten, studeren, werken of bezig met een workout? Geef het aan door middel van een emoji in Messenger. Voorlopig kan men de persoonlijke Emoji’s alleen zien wanneer je de chat opent met de desbetreffende persoon, maar wanneer het aanslaat zal Facebook deze functie verder uitbreiden. Deze toevoeging moet Messenger Stories vervangen, aangezien het gewoonweg niet aanslaat bij de gebruikers.

Onzes inziens een veel makkelijkere manier om te laten zien wat je aan het doen bent, zonder de verplichting om er een foto bij te maken. Andere Messenger-gebruikers zullen deze ‘status’ 24 uur lang zien, maar gelukkig is deze vrij te updaten. Voor je het weet ben je een etmaal lang bezig met je workout. Dan zullen een aantal mensen zich zeker zorgen gaan maken…

—————————————————————————————————————————

Alweer op temperatuur gekomen? Dan gaan je nog even laten zweten met het volgende vraagstuk!

‘Heeft Snapchat haar eigen graf gegraven met de nieuwste update?’

Laat het zoals altijd weten in de reacties, want we zijn ontzettend benieuwd of Snapchat deze kink in de kabel glad kan strijken. Meer lezen? Houd onze website en socials dan goed in de gaten! Er staat namelijk veel op de planning 😉