Visuele content creëren waar je u tegen zegt? Je komt al een heel eind met je smartphone!

Visuele content creëren waar je u tegen zegt? Je komt al een heel eind met je smartphone!

Tegenwoordig kunnen we er niet meer omheen: visuele content. Want wat blijkt? Visuele content bereikt op social media een groter publiek dan het verspreiden van alleen teksten. Door een druk schema lukt het echter niet altijd om mooi opgemaakt beeldmateriaal te publiceren. Gelukkig zijn er apps die je helpen om de social media van je bedrijf toch te voorzien van goede visuele content, onze grafisch vormgeefster Karlijn geeft een aantal tips:

Canva
Canva is een designtool die voor iedereen makkelijk in gebruik is. Met deze app zet je eenvoudig ontwerpen in elkaar voor alle social media. Door vooraf een social media kanaal te kiezen, wordt direct het juiste formaat geselecteerd.
Binnen no-time heb je een aantrekkelijke afbeelding!

+ Voeg grafische designs en teksten toe aan foto’s
+ Filters toevoegen
+ Diverse lay-outs

canva (1)

Adobe Spark Post
Adobe Spark Post is voornamelijk gericht op het maken van graphics; afbeeldingen waarin beeld en tekst gecombineerd worden. De app weet wat de afmetingen voor social media zijn, waardoor je altijd het juiste formaat hebt. Door de verschillende design filters zijn er enorm veel mogelijkheden voor jouw content creatie.

+ Automatische resize van je design
+ Verwijder watermerk door de app aan te bevelen bij vrienden
+ Mogelijk om animaties te maken
+ Tekst cut-outs – gebruik je achtergrond als patroon voor je tekst

adobespark

Snapseed
Voordat je een foto deelt op social media, wil je deze vaak eerst bewerken. Hiervoor is Snapseed de ideale app! Snapseed is namelijk de professionele foto editor van Google. Dankzij de 26 tools en filters kun je altijd en overal je foto’s bewerken.

+ RAW camera bestanden openen en aanpassen.
+ Meerdere foto’s tegelijkertijd aanpassen
+ Uitgebreide collectie filters

snapseed

VSCO
VSCO is één van de meeste gebruikte apps voor het bewerken van foto’s. Je kunt vanuit de app foto’s maken, maar ook importeren. Vervolgens kun je meteen aan de slag met de talloze filters. Naast de filters is het ook mogelijk om effecten toe te voegen zoals schaduwen of een ‘fade’.

+ Bewerkingen kopiëren op nieuwe foto’s
+ Gebruik vaste camera presets (of pas deze naar eigen wens aan)
+ Eenduidige stijl in foto’s
+ Inspiratie in app

vsco

Lay-out
Lay-out is de foto-app van Instagram. Hiermee kun je snel en makkelijk een collage maken met meerdere afbeeldingen. De app plaatst de foto’s in verschillende lay-outs, waardoor je zelf niet de posities van de foto’s hoeft te bepalen. Natuurlijk kun je deze nog wel veranderen.

+ Draai, verplaats of spiegel foto’s
+ Maximaal 9 foto’s in een unieke lay-out

layout

Preview
Vind je het belangrijk om een mooie Instagram feed te hebben voor je bedrijf? Dan is Preview een handige app! De app toont jouw Instagram feed, waar je vervolgens foto’s bij kunt plaatsen die je wilt uploaden. Zo zie je in één oogopslag of je foto’s bij elkaar passen of dat je beter voor een andere filter kunt gaan.

+ Repost foto’s van andere Instagrammers
+ Hashtag suggestie tool
+ Planning, krijg een notificatie wanneer je een post moet plaatsen
+ Pas filters toe

preview

Deze apps vormen uiteraard slechts de basis voor de vormgeving van jouw visuele content. Wil jij het perfecte plaatje? Een doordachte strategie? Consistentie in het beeldmateriaal dat je publiceert? Dan is het toch aan te raden even contact op te nemen met onze Karlijn —> karlijn@somention.com